Skip to main content

Archive

Show more

ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ,ΤΡΥΠΕΣ,TRIFFIDS - LIVE AT PEDION AREOS (04-09-1988 THE INCOMPLETE FESTIVAL)





ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ IGGY POP......
ΕΝΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΠΟΤΕ....
ΠΟΣΟ ΚΡΙΜΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ.....
ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΘΡΑ , ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ (ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ) , ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ.....
 I WAS TRERE .....(BUT.....)
ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΜΕΡΙΚA POST ME ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΔΕΚΑΤΙΑ ΤΟΥ 80 (1980-1989) ΟΠΟΤΕ ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ , ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΟΜΑΔΑ , ΓΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ.....


NEW WAVE – GOTH – POSTPUNK CONCERTS  IN GREECE 80 S TILL NOW  …..   


















ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ - ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΔΟΔΙΑ .....


Into The Groove - The Triffids







Το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου 1988 μια κοπέλα τράβηξε βιαστικά από το χέρι τον Γιάννη Τσιούμα και μαζί άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι στα δρομάκια του Πεδίου του Άρεως. Λίγη ώρα πριν, το φεστιβάλ που διοργάνωνε ο δήμος Αθηναίων είχε τιναχτεί στον αέρα, αφού το κοινό των περίπου 20.000 θεατών δεν πήρε καθόλου καλά την απόφαση του John Lydon να μην ανέβει στη σκηνή με τους Public Image Ltd επειδή φοβόταν για τη σωματική του ακεραιότητα.
Εκείνο το φεστιβάλ που δεν τελείωσε ποτέ  έχει το δικό του κεφάλαιο στο βιβλίο των rock συναυλιών στην Ελλάδα. Όλοι το θυμούνται ως μια φιλόδοξη προσπάθεια του δήμου Αθηναίων να διοργανώσει ένα δωρεάν φεστιβάλ με πολύ ενδιαφέροντα ονόματα, όπως οι PIL, οι Gun Club, οι Jesus And Mary Chain και οι Triffids. Την εμφάνιση των τελευταίων τη θυμούνται, επίσης, όλοι, επειδή οι Αυστραλοί διασκεύασαν Madonna και εξαγρίωσαν μερίδα του κοινού, ανάβοντας τα αίματα για το κυρίως πιάτο που ακολούθησε. Το περιοδικό Sounds αφιέρωσε μεγάλο ρεπορτάζ με τίτλο “Bands in ‘worst ever’ rock riot” στην ισοπέδωση του χώρου του φεστιβάλ από τους εξαγριωμένους fans του John Lydon.
Από αυτό το “worst ever rock riot” έφευγαν τρέχοντας ο Γιάννης και η κοπέλα, οι οποίοι εκτός των άλλων, ήθελαν να προστατεύσουν τις φωτογραφικές μηχανές τους και τα φιλμ που είχαν τραβήξει. Και από τα φιλμ που τράβηξε ο Γιάννης προέρχονται οι μέχρι σήμερα ανέκδοτες φωτογραφίες από την εμφάνιση του Παύλου Σιδηρόπουλου σε εκείνο το φεστιβάλ, τις οποίες παρουσιάζει το rockyourlife.gr με αφορμή τη συμπλήρωση 26 χρόνων από τον θάνατο του.
Όπως διηγείται ο Γιάννης, ο Παύλος Σιδηρόπουλος είχε παίξει πριν από τους Triffids και μετά από τις Τρύπες. “Στο φεστιβάλ είχα πάει κυρίως για να δω τον John Lydon. Τον Παύλο Σιδηρόπουλο τον παρακολουθούσα και τον είχα ήδη δει πολλές φορές. Πάντα πίστευα ότι ήταν ο μόνος Έλληνας μαζί με τον Πουλικάκο και τον Πανούση που τραγούδαγαν στα ελληνικά και δεν σε χάλαγε. Τότε ήταν η εποχή που υπήρχε η διαμάχη για το αν δένει ο ελληνικός στίχος με το rock” λέει.
Μέσω ενός παιδικού φίλου του που είχε εμπλακεί στη διοργάνωση του φεστιβάλ, ο Γιάννης κατάφερε να φτάσει στο χώρο των φωτογράφων. Οι Τρύπες είχαν παίξει ήδη και ο Σιδηρόπουλος ήταν έτοιμος να ανέβει στη σκηνή. “Παίζει με μπασίστα τον Αλέκο Αράπη, προσπαθώ να θυμηθώ αν σαξοφωνίστας ήταν ο David Lynch και μου έκανε εντύπωση ένας κιθαρίστας που δεν τον είχα ξαναδεί με τον Σιδηρόπουλο, ο Σπύρος Σούκης. Με αυτόν γίναμε πολύ φίλοι. Σήμερα ζει στην Αμερική και παίζει blues στο μαγαζί του BB King”.
Ο Γιάννης θυμάται ότι σε εκείνη τη συναυλία ο Παύλος Σιδηρόπουλος έμοιαζε σαν να είχε αφήσει οριστικά πίσω του τα προβλήματα με τα ναρκωτικά. “Ήταν σε άψογη φυσική κατάσταση. Τα είχε κόψει όλα και είχε πάρει βάρος. Καμία σχέση με άλλες συναυλίες του παρελθόντος που τον είχα δει και ήταν σε σαφώς χειρότερη κατάσταση. Σε εκείνη τη συναυλία το πρόσωπο του ήταν όμορφο, το σώμα του μια χαρά και η απόδοση του καταπληκτική. Ήταν μια από τις πιο υγιείς του εμφανίσεις”.
Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η κοπέλα της ιστορίας έκανε την εμφάνιση της και ζήτησε από τον Γιάννη ένα φιλμ επειδή τα δικά της είχαν τελειώσει. “Όταν της έδωσα το φιλμ έφυγε και σκαρφάλωσε στη σκαλωσιά. Μετά από ώρα, και αφού άρχισαν οι φασαρίες, με βούτηξε από το χέρι και φύγαμε από το Πεδίο του Άρεως. Αλλάξαμε τηλέφωνα, αρχίσαμε να μιλάμε και κάποια στιγμή μου είπε ότι έχει κοινούς γνωστούς με τον Παύλο” διηγείται ο Γιάννης.
Μόλις έμαθε ότι η φίλη του μπορούσε να τον φέρει σε επαφή με τον Σιδηρόπουλο, ο Γιάννης αποφάσισε να του δώσει τις φωτογραφίες που είχε τραβήξει στο φεστιβάλ. “Μετά από μερικούς μήνες κλείσαμε ένα ραντεβού για να συναντηθούμε όλοι μαζί στο Kibubu στο Γαλάτσι. Αφού πέρασε μια ώρα χωρίς ο Σιδηρόπουλος να εμφανιστεί, η φίλη μου έφυγε για να τον ψάξει στο σπίτι του που ήταν εκεί κοντά. Γύρισε μετά από αρκετή ώρα και μου είπε ότι τελικά δεν θα ερχόταν. Εγώ δεν επιδίωξα να τον συναντήσω ξανά και τελικά οι φωτογραφίες μου έμειναν, χωρίς ο ίδιος να τις δει ποτέ”.







Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας









Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας
Φωτογραφία: Γιάννης Τσιούμας


sidiropoulosin10


Οι Τρύπες στο Πεδίο του Άρεως το 1988

Επί δημαρχίας Εβερτ, ο Δήμος είχε καλέσει στο Πεδίο του Αρεως, τον  Τζόνι Ρότεν των πρώην Σεξ Πίστολς... Και κάτι πάνκηδες (ουκ ολίγοι) είχανε κάψει εν μέρει τη σκηνή και τα ηχεία προλογίζοντας το σόου! Τη συναυλία άνοιξαν οι "Τρύπες", μετά ο Σιδηρόπουλος, μετά οι Triffids και θα τελείωνε με τον νυν Johnny Lydon. Δεν τελείωσε ποτέ, μόνο οι Triffids τελείωσαν κι αυτοί κακήν κακώς, σε ένα Πεδίο Αρεως...κανονικό πεδίο μάχης...
πηγή




The Triffids

Χάος στο Πεδίο του Άρεως

Πεδίο Άρεως, Αθήνα | 04/09/1988
Το Σεπτέμβριο του 1988 ο δήμαρχος Έβερτ αποφάσισε να διοργανώσει ένα φεστιβάλ με ελεύθερη είσοδο και ονόματα όπως οι PIL, Jesus & Mary Chain, Triffids κλπ. Ξέχασε όμως να το περιφρουρήσει.
Σιδηρόπουλος, Τρύπες και Triffids έπαιξαν κανονικά. Ο John Lydon αρνήθηκε να ανεβεί στη σκηνή φοβούμενος για τη σωματική του ακεραιότητα. Μετά από αρκετή αναμονή όρμησαν οι πλιατσικολόγοι και άδειασαν τη σκηνή από τα όργανα, τις κονόλες και τα ηχεία. Έπεσε πολύ δακρυγόνο για να διαλυθεί ο κόσμος. Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο αείμνηστο Sounds.
Riot1
Riot2Είναι ψέμα πως δεν ήρθαν οι Jesus & Mary Chain. Είχαμε μιλήσει με τον Jim Reid σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Και σίγουρα δεν ήταν ο Μητσικώστας.

Comments